Stránky


utorok 8. marca 2011

Mesiac na diete

Tak ako sa nám darí? Celkom to ujde (dúfam, že to nezakríknem :).
Dnes je to mesiac, čo sme začali s diétou Valerik už ju celkom prijal, snažíme sa mu vyvárať, vypekať aby mal výber, zaberá mi to všetok voľný čas. Zlatúšik už nám nosí ovocie, aby sme mu spravili štavu :) dnes ráno si sám vybral mandarinky doniesol pohárik aj mandarinky a presne si bez toho aby mluvil zmanageoval aký ho chce. :) Potom zjedol 3 vajíčka na cibuľke, na desiatu banán, obed fazulová omáčka s kôprom olovrant mäsové guľky z kuracieho stehna a pŕs s kečupom opečené na panvici, večera 2 koláče :) No myslím, že nehladuje. Máva síce niekedy také bojkoty, že je menej, ale na další deň ho to prejde a zje zase pre zmenu 8 rezňov ako nedávno. Myslela som si, že napr.ísť s ním von niekde v blízkosti obchodov nikdy nepôjde, a do obchodu to som považovala za sci-fi. Bol zvyknutý si tam vždy kúpiť sladkosti, vodičku. Ja som s ním ešte nebola, no zo škôlky a babka referovali, že v obchode aj keď bol nejaký pokus o kinder čokoládu tak ju bez protestu vrátil. Keď chce jesť, nosí nám mandlovú múku vypozoroval, že z tej mu varíme :) Snažíme sa mu to obmienať, ale on aj tak najviac má rád kuracie nuggety, fašírky, vývar, zapečené mäso so zeleninou tak to stále točíme. Som rada, že dnes zobral na milosť tú fazuľu, konečne nejaká troška iná chuť. Vajíčka dosť často odmieta, neviem prečo, zháňam bio volný chov, drahé sú a on to neje.Tak po ňom dojedám, čo už začína byť vidno :)
Odkedy sme na diéte tak sa nebudí v noci za celý mesiac bol hore len 2x ( v podstate za 6 týždňov, dva sme držali taký 80 percentný GAPS aby si zvykol). A aj keď sa zobudil tie 2 razy tak to trvalo len chvíľku nie celú noc ako pred tým. Večer začal chodiť skôr spať okolo 20,00-21,00 pred tým 21,30-22,00 vstáva skôr.

Čo sa týka vplyvu na autizmus tak tažko povedať v niečom je V. lepší v inom horší a netuším čo je čím spôsobené. :( Napr imitácia sa nám troška rozbehla, nič svetoborné, ale na neho slušné. Začal si v škôlke vyžadovať často "komunikáciu" tam hrajú pexeso, striedavú hru, veci čo nenávidel.Tak isto si listuje v knižkách ukazuje na obrázky keď sa ho na niečo spýtam, tak časť vecí mi ukáže, to tiež pred tým nebolo.

Na ihrisku sa snaží pozorovať a občas aj kontaktovať deti, to pred tým nebolo. Máva fázy, kedy sa snaží akoby niečo povedať no väčšinu dňa je PRÍŠERNE HYPER, neviem z čoho ale myká stále rukami, hlavou, poklepkáva s vecami, hopká, kričí no nepekný pohľad :( Výska tak nahlas, že sa to nedá vydržať zvlášť v paneláku už aj zo škôlky terapeutky snažia ho to odučiť.

Dúfam, že je to len nejaká reakcia, počiatočný regres inak prídem o nervy. Niežeby pred tým nekričal, ale teraz je to ešte horšie. Plus stále má veľa "opoidných záchvatov" kedy je nepríčetný namotáva na seba periny skáče tak z postele, kludne sa spustí z postele tak, že si buchne hlavu, on sa tomu ešte smeje nekontrolovatelne, pluje čas a pod. Ako nafetovaný a utrhnutý z reťaze.

Čo sa týka stolice, tak konečne netrpí na zápchy dokonca sa mu zadarilo už aj 2x v škôlke to je zázrak za 3 roky doteraz nič. Takže dúfam a verím, že trávenie sa troška dáva dokopy.

1 komentár:

  1. Páni, toto utíká...Držím Hani palce, ať dietka zabere a Valerikovi pomůže. Je za tím hodně práce, máš můj veliký obdiv, že to zvládáš a stíháš.

    OdpovedaťOdstrániť

O nás

Moja fotka
Som 38 ročná mamička 13 ročného autistického chlapčeka Valerijka, diagnozu dostal v 2,5 roku v DIC Trnava - Poruchy autistického spektra-detský autizmus